Sutra otvaranje Sajma šljive u Gradačcu: Vrpcu presijeca Nermin Nikšić

U Gradačcu će sutra (srijeda) biti otvoren jubilarni 50. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije. Sajam šljive će otvoriti premijer Federacije BiH Nermin Nikšić. Svečana ceremonija otvaranja održat će se u Gradskom kinu s početkom u 11 sati.

Na ovogodišnjem Sajmu šljive, na prostoru od 5.000 kvadratnih metara otvorenog i zatvorenog prostora, predstavit će se oko 300 izlagača iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turske i Bosne i Hercegovine.

Izložbeni prostor je uređen i izlagači već dolaze u sajmište, opremaju štandove i uređuje se sajamski prostor za doček gostiju i posjetilaca. Ove godine sajamski prostor je podijeljen u tri sekcije – za prehrambeno-prerađivačku industriju, poljoprivrednu proizvodnju, obrte i stare zanate te poljoprivrednu opremu i mehanizaciju rekao je Ensar Mešanović, voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice grada Gradačca.

Među gostima se očekuje i Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, dugogodišnji prijatelj Sajma šljive, Gradačca i Bosne i Hercegovine, koji će sa Ensarom Mešanovićem uručiti jubilarna priznanja organizatora.

Najstarija specijalizovana manifestacija u Bosni i Hercegovin, jubilarni 50. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive održat će se u Gradačcu od 23. do 26. avgusta 2023. godine.

Sajam će se održavati u sportskoj dvorani u Gradačcu, ulaznice za posjetioce koštat će 3 KM a za organizovane grupe i penzionere 1 KM, saopćeno je Službe za informisanje „Sajma šljive“. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *