Sutra okrugli sto: “Etički i religijski aspekti doniranja organa”

0
766

Udruženje Donorska mreža BiH i Udruženje dijaliziranih i transplantiranih pacijenata FBiH, povodom Evropskog mjeseca doniranja organa i Evropskog dana doniranja, organizuju okrugli sto  pod nazivom “Etički i religijski aspekti doniranja organa”.
Okrugli sto je centralni događaj cjelomjesečnih aktivnosti ukazivanja značaja na važnost doniranja organa i težak položaj pacijenata u BiH koji čekaju transplantacije.

Svoje učešće na okruglom stolu do sada su potvrdili: prof. dr. Halima Resić, prof.dr. Senaid Trnačević, prof.dr. fra Velimir Valjan, doc.dr. Orhan Jašić te gospodin Tomislav Žuljević iz Udruženja dijaliziranih i transplantiranih pacijenata FBiH, dr sci Nermina Rizvanović, mr Meho ef. Šljivo, prof. Dr. Darko Đogo.

Teme u fokusu diskusije su: Etički i religijski aspekti doniranja organa,  Presađivanje organa u kontekstu integrativne bioetike, Transplantacija bubrega u Bosni i Hercegovini i djelovanje Donorske mreže u BiH.

Građani će moći potpisati donorske kartice i informisati se o važnosti doniranja organa na info pultu koji će biti postavljen na otvorenom, ispred Doma mladih.

Okrugli sto će se održati u Domu mladih, Skenderija, Sarajevo, u subotu, 10. oktobra, s početkom u 11:30 sati,, saopćeno je iz Donorske mreže BiH.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here