Sutra na dužnost stupa 79 novih policijskih službenika Uprave policije MUP-a TK

0
400

Danas je 79 kadeta Policijske akademije polaganjem zakletve zvanično stupilo na dužnost policijskih službenika Uprave policije MUP-a TK u činu policajac.Već sutra im započinje prvi radni dan.

„Obuka je trajala godinu i šest mjeseci, bilo je tu svega, ali prije svega veliki smo trud uložili da bi došli do današnjeg dana. Evo zakleli smo se i postali službenici MUP-a TK i idemo sada raditi,” rekao je Tarik Alibegović, policijski službenik Uprave MUP-a TK.

Oni su svoje znanje i vještine usavršili tokom boravka u Policijskoj akademiji u Sarajevu. Cilj obuke je usvajanje neophodnog znanja za policijskog službenika, savladavnje vještina rukovanja vatrenim oružjem, osnove kriminalistike, bezbjednosti saobraćaja i ostali predmeti iz Nastavnog plana i programa Policijske akademije koji će pomoći u samostalnom osposobljavanju kadeta za rad u policiji.

„Mi dobijamo mlade nove policijske službenike kojima sam ja kao ministar i kao građanin poželio samo jedno da poštuju svaku riječ zadate zakletve,“ kaže Sulejman Brkić, ministar Unutrašnjih poslova TK.

„Imajući u vidu i trenutnu situaciju vezanu za migrantsku krizu, sad i za Covid, za probleme koji se javljaju na području čitavog kantona i ferderacije oni će sada popuniti naše redove i sigurno će doprinijeti bezbijednosti i sigurnosti građana na području čitavog kantona, a samim tim i cijele BiH“ – rekao je Nevres Šiljegović, v.d. direktora uprave policije MUP-a TK.

Kadeti su već raspoređeni unutar Policijskih uprava u kantonu i već od sutra će sa starijim kolegama biti na terenu. (rtvslon)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here