Sutra konferencija i “pressica” povodom realizacije projekta “Predgrađa recikliraju…”

U sklopu projekta “Predgrađa recikliraju – Uspostavljanje sistema upravljanja otpadom u prigradskim naseljima Užica i Tuzle” (SUBREC), što se realizira kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014 – 2020, koga kofinansira Evropska unija u okviru finansijskog instrumenta pretpristupne pomoći (IPAII), a koji partnerski sprovode “Regionalni centar za upravljanje otpadom Duboko” i JKP “Bioktoš” iz Užica,  JKP “Komunalac” i Centar za ekologiju i energiju iz Tuzle, mediji su pozvani na “pressicu” povodom završne konferencije o ovom projektu.

Konferencija će se održati u četvrtak, 17. decembra u Dramar centru (Ulica branilaca BiH 11 – Slavinovići, Tuzla), u vremenu od 11 do 12 sati.

Na press konferenciji će se predstavnici medija i ostali učesnici  upoznati sa realiziranim projektnim aktivnostima uvođenja primarne selekcije otpada u 6.400 domaćinstava iz Tuzle i Užica, o postignutim rezultatima koji utiču na poboljšanje održivog i okolišno prihvatljivog rada komunalnih preduzeća ovih gradova i ispunjenje obaveza Bosne i Hercegovine i Srbije u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Nakon press konferencije, održat će se “okrugli sto” na kome će dodatni fokus biti stavljen na razmatranje mogućnosti unapređenja upravljanja otpadom u Tuzli i proširenja ovakvog sistema i na ostala područja u Tuzlanskom kantonu. (vr)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *