Sutra komemorativna sjednica povodom smrti književnika Abdulaha Sidrana

Dženaza će se klanjati istog dana u 15:40 sati u haremu Gazi Husrev-begove džamije, nakon čega će biti obavljen ukop u haremu Ferhadija džamije
(Abdulah Sidran, književnik, preminuo je u Sarajevu 23. marta ove godine – Foto: Arhiva, Tuzlalive.ba)

Veliki bh. književnik Abdulah Sidran preminuo je u Sarajevu 23. marta.

Zajednička komemorativna sjednica Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, P.E.N. Centra Bosne i Hercegovine, Društva pisaca Bosne i Hercegovine i Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca povodom smrti istaknutog bh. pisca, pjesnika i scenariste, redovnog člana Akademije nauka i umjestnosti BiH bit će održana sutra u Narodnom pozorištu Sarajevo u 12 sati.

Dženaza će se klanjati istog dana u 15:40 sati u haremu Gazi Husrev-begove džamije, nakon čega će biti obavljen ukop u haremu Ferhadija džamije.

Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine upućuje najiskrenije i najdublje izraze saučešća porodici, prijateljima, saradnicima i svim poštovaocima djela akademika Abdulaha Sidrana.

Istaknuti bosanskohercegovački pisac, pjesnik i scenarista, redovni član Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine Abdulah Sidran preminuo je u Sarajevu 23. marta.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *