Sutra Dan žalosti u Srebreniku

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović proglasio je četvrtak, 28. maj, Danom žalosti zbog tragičnog događaja u kojem su, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer oko 17:35 sati dogodila na magistralnom putu Tuzla – Srebrenik u mjestu Duboki Potok, živote izgubili Edin Fazlić iz Šahmera kod Srebrenika i Admir Buljubašić iz NN Kiseljak kod Srebrenika.

Dan žalosti biće obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad Srebrenik.

Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost su pozvane da programe prilagode obilježavanju Dana žalosti, te da se ne emitira muzika u ugostiteljskim objektima.

Ovom Odlukom obavezuju se također svi elektronski mediji na području grada Srebrenika da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

Na kraju gradonačelnik je u svoje ime kao i u ime Gradske uprave izrazio iskreno žaljenje i uputio saučešće i podršku u ovom teškom trenutku porodicama Buljubašić i Fazlić, te rodbini, komšijama, prijateljima i poznanicima tragično nastradalih. (rtvslon)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *