Sutra 42. susret Krečana, ali samo na otvorenom

2
228
Detalj s prošlogodišnjih susreta Krečana (Foto: arhiva)

Sutra će se održati 42. Susreti Krečana, manifestacija koja se po tradiciji održava svake druge subote u decembru i neprekidno traje od 1979. godine.

Međutim, zbog pandemije virusa korona ovogodišnji program manifestacije je dosta izmijenjen, tako da će se kompletan program, uz poštivanje svih epidemioloških mjera održati na otvorenom, potvrdili su čelni ljudi Udruženja građana “Kreka”, predsjednik Zoran Petrović i predsjednik Upravnog odbora, Derviš Čičko.

Kao i prošle godine, predsjednica Organizacionog odbora Susreta je agilna Borka Molenhauer.

Kako je odlučeno na online sjednici Upravnog odbora Udruženja građana “Kreka”, održanoj 2. decembra, program susreta realizovat će se u dvorištu nekadašnjeg Doma DTV “Partizan”, 12. decembra  u 11 sati.

Umjesto tradicionalne zabave u restoranu “Ječmište” i hotelu “Tuzla”, u subotu će se Krečani okupiti u dvorištu Doma, gdje će ih, na otvorenom, zabaviti Ibrahim Čajić Klipi.

“Nužno je pridržavanje svih propisanih sigurnosnih mjera”, poručili su organizatori manifestacije, koja se ove godine ordžava simbolično kako se ne bi prekinula tradicija. Slično je bilo i tokom rata u BiH, kada su susreti organiziorani u Domu “Stens” u Kreki.

Predstavnici Udruženja će u subotu, 12. decembra, u 10 sati položiti cvijeće na spomenik Husinskom rudaru kod BKC-a Tuzla, te na spomenik žrtvama fažizma u dva posljednja rata, kod nekadašnje Kuglane u Kreki, saopćeno je iz UO UG “Kreka”. (tl – Foto: Arhiva)

2 Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here