Sunita Hindić napustila zatvor u Mostaru, kaznu nastavlja izdržavati u Tuzli

0
683
sunita hindic presuda vrhovni sud fbih zatvor sest godina
Hindić je osuđena za ubistvo poduzetnika Nine Ivankovića (Foto: Arhiva)

Dvadesetdvogodišnja Sunita Hindić napustila je Kaznenopopravni zavod (KPZ) u Mostaru te kaznu zatvora od tri i po godine zbog ubistva nastaviti izdržavati u Tuzli.

Premještaj je urađen na njen zahtjev i to prije pravosnažnosti presude, a ovo je za portal Klix.ba potvrdila braniteljica Sunite Hindić, mostarska advokatica Nada Dalipagić.

“Otišla je po svom zahtjevu na izdržavanje kazne zatvora od 3 i po godine prije pravomoćnosti presude. To joj pravo daje zakon, a na taj način će moći koristiti pogodnosti izlaska”, kazala je Dalipagić

Sunita Hindić ubila je Ninu Ivankovića (55), vlasnika motela “Villa Ivanković” na Buni pored Mostara, 4. oktobra 2019. godine.

Ona je u koncem maja osuđena u ponovljenom postupku na Kantonalnom sudu u Mostaru na tri i po godine zatvora za ubistvo poduzetnika Nine Ivankovića.

Sunita Hindić je osuđena za ubistvo iz nehata, a na to se Vrhovnom sudu FBiH žalilo Tužilaštvo HNK ističući bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđivanje činjeničnog stanja, kao i odluke o kazneno-pravnoj sankciji. (tl, kl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here