Danas sunčano uz umjerenu oblačnost

Jutros je pretežno oblačno u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne je sunčano uz umjerenu naoblaku.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Sokolac 5; Jajce, Trebinje i Tuzla 7; Doboj, Livno i Prijedor 8; Zenica 9; Grude, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Zvornik 10; Drvar i Mostar 11; Bugojno i Neum 12; Gradačac 13; Banja Luka i Bihać 15°C.

Danas više oblačnosti u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne sunčanije uz umjerenu naoblaku. Lokalno malo kiše može pasti na sjeveru Hercegovine i zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren, u drugoj polovini dana povremeno i sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 23°C.

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Iako je vrijeme stabilno i sunčano, ipak prognozirani vjetar južnog smjera uzrokovati tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Od reakcija na promjenu vremena moguće su glavobolja, nervoza, reumatski bolovi, problemi sa snom i malaksalost.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *