Sunčano, samo nakratko

 Nakon prolaska fronte koja je donijela prolazno kišu i pljuskove širom zemlje, razvedrilo se, što je uvod u sutrašnji pretežno sunčan dan

Utorak i srijeda trebali proći u znaku kiše i pljuskova širom naše zemlje

Nakon dvije serije jakih udara vjetrova koje su u proteklim danima pogodile Bosnu i Hercegovinu, našu zemlju od sutra očekuje period nešto stabilnijeg vremena.

Ono što je jasno, prema prognozama, u naredna tri dana ne bi trebali imati problema sa vjetrom. Sutra nas očekuje sunčano vrijeme, dok bi utorak i srijeda trebali proći u znaku kiše i pljuskova širom naše zemlje.

– Nakon prolaska fronte koja je donijela prolazno kišu i pljuskove širom zemlje, razvedrilo se, što je uvod u sutrašnji pretežno sunčan dan. Vjetar se u većini mjesta smirio, ostao je lokalno još umjeren kojeg će biti i sutra. Od utorka nova kiša.

Prognoza za naredna tri dana

Dakle, sutra (06.11.) očekuje nas pretežno sunčano vrijeme uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Ugodno toplo tokom dana uz dnevne maksimume 15 do 20, lokalno do 23°C. Jutro ne previše hladno, po kotlinama i riječnim tokovima lokalno moguća magla ili niska oblačnost.

Sunčanije vrijeme će samo nakratko biti, u večernjim satima sutrašnjeg dana te u noći na utorak (07.11.) postepeno porast oblačnosti sa jugozapada. Od noći na utorak, a pogotovo tokom utorka i u srijedu (08.11.) uz oblačno vrijeme kiša i pljuskovi širom zemlje. Lokalno obilnije padavine.

U poslijepodnevim satima srijede uslijedio bi postepen prestanak padavina sa zapada i smanjenje oblačnosti. Tako da bi uz razvedravanje noć na četvrtak (09.11.) bila hladnija uz moguć mraz lokalno.

U utorak još ugodno toplo, a u srijedu prave jesenske temperature sa dnevnim maksimumima između 10 i 16°C, naveli su iz BH Meteo.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *