Sunčano, poslije podne u Hercegovini pljuskovi

0
253
Panonska jezera (Foto: Ilustracija, arhiva TL)

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 11; Grude 12; Ivan-sedlo i Sokolac 13; Srebrenica 14; Bugojno i Sarajevo 16; Drvar, Jajce, Livno i Zvornik 17; Sanski Most i Tuzla 18; Banja Luka, Bihać, Doboj i Zenica 19; Mostar, Prijedor i Trebinje 20; Bijeljina i Gradačac 21°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana su mogući lokalni pljuskovi na području Hercegovine, u istočnim, centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 33°C.

Jutarnji sati će biti ugodniji, a sa odmicanjem dana i dodatnim porastom temperatura, opšta slika djelimično će se pogoršati. Nedostatak svježine, vrućina i sparno vrijeme uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, izraženije tokom poslijepodneva. Ugođaj bi mogli pokvariti i rijetki poslijepodnevni pljuskovi. Poželjno je umanjiti boravak na otvorenom u toplijem dijelu dana, slojevito se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here