Sukob lovaca i migranata: Jedna osoba ranjena

1
423
Migranti u BiH

U sukobu dva lovca iz Bihaća i nekoliko migranata, koji se dogodio u naselju Bugar, nekoliko kilometara od pomenutog grada, 18-godišnji migrant iz Afganistana ranjen je u rame, potvrđeno je danas iz policije.

Do sukoba je došlo u protekli petak kada su pomenuti lovci, prilikom obilaska lovačke kuće na lokalitetu Mala peć, ustanovili kako je grupa migranata provalila i boravi unutar objekta.

Došlo je do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba, a lovci su migrante napali drvenim štapovima u namjeri da ih istjeraju iz lovačke kuće, potvrdio je portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

– Tom prilikom, osoba rođena 1958. godine, iz naselja Rujnice kod Bihaća, ispalila je tri metka iz pištolja. Lovac je pucao u zrak, međutim prilikom povlačenja pištolja slučajno je pogodio migranta u rame, rekao je Šiljdedić za Nezavisne.

Prema njegovim riječima još jedan migrant je povrijeđen u ovom događaju, jer je zadobio lakše tjelesne povrede od udarca štapom.

Policija je obavila uviđaj, a slučaj su potom preuzeli Kriminalistička policija i Tužilaštvo USK.

Tužilac je djelo okarakterisao kao ubistvo u pokušaju za lovca koji je je koristio pištolj, dok su oba lovca osumnjičena za nasilničko ponašanje.

U poslednjih nekoliko dana ovo je već drugi slučaj ranjavanja migranata iz vatrenog oružja.

Podsjećamo da je mještanin velikokladuškog naselja Zborište iz pištolja u nogu ranio 29-godišnjeg migranta iz Sirije, nakon što je ovaj provalio u njegovu kuću te opljačkao određenu količinu novca i zlata.

Tom prilikom on je pucao u zemlju u nastojanju da preplaši migrata, ali se metak potom odbio i ranio ovu osobu.

Situacija s migrantima na području Unsko sanskog kantona se sve više komplikuje, budući da najveći broj njih nema riješeno pitanje smještaja, a građani se sve češće žale na krivična djela od strane migranata.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here