Suhonjić: Pokušat ćemo kolektivnom igrom doći do bodova u Visokom!

Rukometaši Slobode na startu drugog dijela prvenstva imaju izuzetno neugodan raspored. Nakon gostovanja u Gračanici, slijedi još jedno, ove subote u Visokom, a nakon toga slijede dueli sa Leotarom (Mejdan), Iskrom (Bugojno), te Izviđačem CO (u Tuzli).

Gotovo da će odigrati u pet kola duele sa svim ekipama iz gornjeg dijela tabele, a jedino Bosna iz Visokog spada u krug “davljenika”. Utoliko je posao Tuzlaka teži, jer niko nikoga ne respektuje kada hvata “slamku spasa”.

Pobjedom u Gračanici dobili smo neophodno samopouzdanje. Došao je na naplatu dobar rad minulih par mjeseci, tokom priprema – u razgovoru za TuzlaLIVE.ba kaže kapiten Slobode i novopečeni reprezentativac, a od prije par dana profesor tjelesnog odgoja i sporta, Emir Suhonjić.

Trijumf u Gračanici bio je tek drugi nekadašnjih “solara” na gostovanjima u prvenstvu, osim pobjede u 15. kolu protiv “fenjeraša” Kaknja. U bodove sa strane spadaju još dva remija – u Zavidovićima (33:33) i protiv Hercegovine u Nevesinju (29:29).

Može li ekipa trenera Pere Miloševića u Visokom do druge uzastopne pobjede? Visočani su u Tuzli u 2. kolu poraženi 35:29, a valja reći da su kao domaćini zabilježili samo tri pobjede (sve ekipe iz donjeg dijela tabele) i jedan remi.

Sloboda svakako ulazi u utakmicu kao “favorit na papiru”. Slaže li se s time kapiten Suhonjić?

Respektujemo ekipu Bosne, tim više što se bore za opstanak i igraju pred domaćom publikom. Očekujemo veoma snažan otpor – ističe kapiten Tuzlaka.

Izmijenjeni sastav Slobode u odnosu na prvi dio šampionata, u kojem još nema reprezentativca Alena Ovčine (administrativni razlozi EHF-a, natup za BiH protiv Slovenije), pružio je vrlo dobru igru u Gračanici, posebno u segmentu odbrane.

Spremni smo i fokusirani uvijek na jednu utakmicu. U ovoj polusezoni pokušat ćemo izvuči maksimum iz ekipe, osvojiti što više bodova. Nadam se da ćemo u Visokom odigrati dobru, kolektivu utakmicu, na visokom nivou, te da će kao plod takve igre doći novi bodovi na našem kontu – zaključio je kapiten Slobode, Emir Suhonjić.

Utakmica Bosna – Sloboda igra se u Sportskoj dvorani “Mladost” u Visokom, u subotu, 11. februara, od 18 sati. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *