Suhonjić još tri godine u RK Slobodi, odlaze Klis i Halilković

Prvi strijelac Edin Klis siguirno karijeru nastavlja u inostranstvu, a premda se novi klub taji, čini se će obući dres PPD Zagreba

0
484
Emir Suhonjić će karijeru nastaviti u Slobodi i nakon što "patike objesi o klin" (Foto: RK Sloboda)

Kapiten RK Sloboda Emir Suhonjić danas je potpisao trogodišnji ugovor sa tuzlanskim klubom, zvanično je potvrđeno u klubu aktuelnom osvajaču Kupa BiH

Pored toga što je kapiten i vođa ekipe, Suhonjić je i trener u školi rukometa Tuzlaka zajedno sa Adamom Savićem koja je ove godine postigla izvanredne rezultate plasiravši se na završnice državnog prvenstva u dvije generacije (2004 i 2008).

Kapitenu, želimo ti puno sreće u daljem radu, kako igračkom, tako i trenerskom i da donosiš još puno titula u narednim godinama u Tuzlu”, poruka je RK Sloboda.

U RK Slobodi ovih dana pregovaraju još s nekim igračima oko produženja saradnje, ali dva vrlo važna igrača praktički su već na izlaznim vratima.

Edin Klis, prvi strijelac, karijeru nastavlja u PPD Zagrebu? (Foto: Darko Zabuš)

Prvi strijelac Edin Klis siguirno karijeru nastavlja u inostranstvu, a premda se novi klub taji, čini se da ga je selektor rukometne reprezentacije BiH, Ivica Obrvan, inače trener PPD Zagreba, uspio nagovoriti da pređe u redove višestrukog prvaka Hrvatske.

Kružni napadač Damir Halilković, prema nezvaničnim informacijama, karijeru će nastaviti u Italiji.

Očekuje se odgovor na ponudu uprave kluba o ostanku u Slobodi Spasoja Pekića, Adnana Tufekčića i golmana Dražena Stojanovića, saznaje portal TuzlaLIVE. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here