Sudski proces u predmetu Rudnik soli Tuzla: Serhatlić bolestan – suđenje odgođeno!

Odvjetnici i devet optuženih od sutkinje Brkić dobili su obavijest da se neće održati zakazano ročište koje je pomjereno za 16. januar iduće godine
Tuzilastvo, serhatlic, sudjenje
Tužilac Ćazim Serhatlić se razbolio – suđenje odgođeno za januar 2024. godine (Foto: Arhiva)

Najduži sudski proces obojen političkim konstrukcijama, a ne pravnim činjenicama, onaj vezan za predmet “Rudnik soli Tuzla”, trebao se nastaviti sutra u Opštinskom sudu u Gračanici, kako je bilo i odlučeno na zadnjem, 35. ročištu!

Sutkinja Selma Brkić je na traženje kantonalnog tužioca, Ćazima Serhatlića, nastavak suđenje zakazala za 19. decembar, jer je Serhatlić trebao ići u bolnicu. I tokom zadnjih sudskih ročišta vidjelo se da s njim nije nešto kakao treba.

Sad su odvjetnici i devet optuženih od sutkinje Brkić dobili obavijest da se neće održati zakazano ročište koje je pomjereno za 16. januar iduće godine.

Ukoliko 16.januara Serhatlić ne bude zdrav, sutkinja Brkić će, kako nezvanično saznajemo, od glavnog tužioca Tužilaštva TK tražiti zamjenu.

Svi akteri u sudnici žele da tužilac Serhatlić ozdravi i da bude spreman za zakazani nastavak najdužeg sudskog procesa u BiH od 1995. godine do danas! (E.A.)

Podijeli

2 0 komentara

  1. A kakoje doktorčina, ZNALAC SABOVIC ALMIR koji je sve prijavljivo a danas radi kod Bugara u Sarajevu !!! ORGANIZATOR SVEGA ! JEL LOPINAS Z SUKOBU INTERESA !

  2. ORGANIZATOR SVEGA SABOVIC RADI U SARAJEVU ZA BUGARSKU FIRMU SAD JE DOKAZAO DA ON STOJI IZA SVEGA I CITAVE AFERE LOPOV !

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *