Sudija Kurbašić brutalno pretučen na terenu pa pet sati bio “zarobljen” u svlačionici

Naime, uvidom u zapisnik o utakmici koji je sačinio delegat Samir Džibrić iz Lukavca može se vidjeti da se u 80. minuti susreta desio incident kada je sudija Kurbašić dosudio penal za gostujuću ekipu
na utakmici lige tk pretucen sudija nakon cega je u prostorijama kluba u medjiidji bio zarobljen 5 sati
Trenutak nakon prekida utakmice (Foto: OFK Međiđa)

Jučerašnja utakmica 21. kola Prve lige Tuzlanskog kantona između Međiđe i Trebave prekinuta je u 80. minuti nakon što je brutalno pretučen glavni sudija meča Zamir Kurbašić iz Gradačca.

Naime, uvidom u zapisnik o utakmici koji je sačinio delegat Samir Džibrić iz Lukavca može se vidjeti da se u 80. minuti susreta desio incident kada je sudija Kurbašić dosudio penal za gostujuću ekipu.

Tom prilikom mu je, kako se navodi, domaći golman Muhamed Haskić opsovao majku, a sudija mu je pokazao crveni karton.

Nakon toga je golman udario sudiju nogom, a osoba koja je imala prsluk na sebi, a nije se nalazio na spisku redara, Muhidin Brkić utrčao je na teren zajedno s još jednom nepoznatom osobom i u toj gužvi fizički su nasrnuli na sudiju.

Brkić ga je, kako se navodi u zapisniku, udario šakom u predjelu stomaka, a zatim nogom u predjelu lica dok je sudija bio na zemlji. Nepoznata osoba je sudiju potom udarila šakom u predjelu rebara.

Međutim, tu nije bio kraj incidentima jer je sudija Kurbašić u prostorijama stadiona ostao čak pet sati nakon utakmice jer su ga ispred čekali razjareni navijači domaćeg tima.

Nakon šokantnih dešavanja i Međiđa se oglasila kratkim saopštenjem na svojoj Facebook stranici.

“Sport u našoj državi nikada neće izaći iz crnog blata. Danas je definitivno i nogomet ugašen. Kurbašić Zamir, nek’ ti je na sramotu, ako uopšte znaš šta je to. Toliko od nas. Više nikad u ovoj jadnoj Prvoj ligi TK. Fuj”, poručili su iz kluba. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *