Sudija koji je izazvao prekid meča Međiđa – Trebava suspendovan do kraja sezone

U NSTK su kazali da je ovo prva mjera koja je izrečena prema sudiji Kurbašiću, a da će ostale komisije raditi o narednim postupcima
sudija zamir kurbasic iz gradacca suspendovan je do kraja sezone radi prekioda utakmice prve lige tk medjidja - trebava
Nakon prekida utakmice sudiju je čuvala policija

Zamir Kurbašić, sudija iz Gradačca, koji je dijelio pravdu na derbiju 21. kola Prve lige Tuzlanskog kantona između OFK Međiđa i NK Trebava (1:0, prekid u 80. minuti) suspendovan je do kraja sezone.

Komisija za sudije i suđenje NSTK održala je jučer telefonsku sjednicu na kojoj je donesena ova odluka, a sudiji Kurbašiću je potvrđena ocjena šest (6) koju je dobio od delegata/posmatrača suđenja Samira Džibrića iz Lukavca.

– Komisija za sudije i suđenje zbog propusta u suđenju na utakmici 21. kola Prve lige TK OFK Međiđa – NK Trebava, koja se igrala 17. aprila, u Međiđi, jednoglasno donosi odluku o ne delegiranju sudije Zamira Kurbašića iz Gradačca do kraja sezone – saopćeno je iz NSTK.

U obrazloženju odluke koju je potpisao Nermin Omerović, predsjednik Komisije za sudije i suđenje NSTK, navedene su greške koje je Kurbašić napravio, a uz sve nabrojene posebno je apostrofirana ona iz 80. minute.

– U 80. minuti jasno je pokazao tendenciju u suđenju i svojim suđenjem direktno doprinio prekidu – navodi se, između ostalog u obrazloženju, uz zaključak:

– Iz svega navedenog sudiju Zamiru Kurbašiću (Gradačac) potvrđuje se jedinstvena ocjena 6.0 koju je dobio od delegata/kontrolora suđenja.

U NSTK su za Faktor kazali da je ovo prva mjera koja je izrečena prema sudiji Kurbašiću, a da će ostale komisije raditi o narednim postupcima. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *