Sud BiH odredio pritvor Milošu Božoviću

0
150
sud bih ukinute mjere zabrane mutap ostali
Suđenje u ovom predmetu počelo je u četvrtak. Nastavak se očekuje ovog četvrtka kada će biti saslušan prvi svjedok, Muriz Memić (Foto: Arhiva)

Sud BiH donio je rješenje kojem je Milošu Božoviću sa Cetinja, koji je uhapšen po međunarodnoj potjernici, određen privremeni pritvor, prenose mediji.

Pritvor po ovom rješenju, koje je doneseno nakon održanog ročišta, kako se navodi, može trajati najduže 18 dana od dana hapšenja, odnosno do 4. avgusta ili do nove odluke Suda.

Crna Gora je dužna da u navedenom periodu dostavi ekstradicionu molbu, budući da je potraživani tražio dalje sprovođenje ekstradicionog postupka, odnosno nije pristao na pojednostavljeno izručenje.

Miloš Božović uhapšen je u Banjoj Luci po međunarodnoj potjernici zbog sumnje da je počinio teško ubistvo. Mediji su objavili da je on pripadnik “škaljarskog klana”. Uhapšeni su i policijski službenici Mladen Milovanović, Predrag Vatreš i Gorana Rečević zbog sumnje da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka predložilo je banjalučkom Osnovnom sudu određivanje pritvora za Milovanovića (37) zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Sud je prihvatio prijedlog.

Osumnjičeni Vatreš i Rečević su nakon obavljene kriminalističke obrade pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode. (tl, kl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here