Stvoreni preduslovi za pripajanje OŠ “Miladije” na sistem daljinskog zagrijavanja

Danas je u Osnovnoj školi Miladije izvršena adaptacija sistema grijanja što predstavlja preduslov za pripajanje ove škole na sistem daljinskog zagrijavanja Centralnog grijana Tuzla.

Za uposlenike, učenike, ali i roditelje učenika ove škole, danas je zaista istorijski dan! Naime, već od ranije je poznato da je ova škola imala veliki problem sa zagrijavanjem učionica, i da su u nekoliko prethodnih zima i godina unazad, bila obustavljena nastava zbog hladnoće.

Aktivisti iz Kreke i Miladija koji djeluju u okviru Lokalne grupe za razvoj Kreka kao članice Mreža aktivnih zajednica, odlučili su da u ovoj godini pomognu školi, prvenstveno zbog dobrobiti malih đaka.

Aktivisti su u okviru projekta ‘Ekološka mobilizacija‘ kojeg finansra Grad Tuzla, a implemnetira Mreža aktivnih zajednica obezbjedili sredstva za nabavku potrebnih tehničkih sredstava kako bi se sistem školskog grijanja bez problema mogao pripojiti na daljinsko grijanje.

Nažalost, objekat škole je dugi niz godina bio glavni zagađivač zraka u ovoj lokalnoj zajednici, i ovim činom riješit će se i taj veliki problem!

Nekoliko privrednika iz našeg grada, kao i uposlenika javnih institucija skupili su novac da se realizuje navedena aktivnost.

Zahvaljujući radnicima firme Alpha smart Energy iz Tuzle danas je u kratkom roku realizovana adaptacija sistema grijanja saopšteno je iz Mreže aktivnih zajendica.

(tl)

Podijeli

One comment

  1. Ispade da su džaba radili ovi iz kompanije, a u stvari preplaćeno im je 120 hiljada maraka. Uz to, radijatori u zgradi nisu provjereni niti zamjenjeni. Drži vodu dok tzc majstori odu.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *