Studentski parlament Univerziteta u Tuzli razmatra izlazak na proteste!

1
316
Studenti traže reakciju (Foto: Ilustracija, arhiva)

Zbog prelaska na online nastavu koja bi se na Univerzitetu u Tuzli trebala održavati putem platforme “G suite for education”. Na ovu vijest, reagovali iz Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli, koji je, nezadovoljan ovom odlukom, najavio hitnu sjednicu svog Predsjedništva, na kojoj bi se odlučivalo o izlasku na proteste.

– Posebno nas je iznenadila i razočarala izjava ministra Barakovića da kafići i restorani nastavljaju raditi a da Univerzitet u Tuzlu ide u “lockdown”. Poštovana gospodo, budite svjesni činjenice da ako iko poštuje pravila fizičke distance i ostale preporučene epidemiološke mjere – to je Univerzitet u Tuzli. Dosta nam je više ponižavanja i afera, da gledamo kako nam državu uništavaju svi redom od političara, dosta nam je “plave vakcinacije u stranim zemljama”, dosta nam je mrkih lica na studentskim službama, dosta nam je profesora koji jedva čekaju da ne rade, da se iživljavaju na studentima, da danas objave sutra je ispit, dosta nam je da urušavate sistem obrazovanja, da se igrate studentima kao “pijunima” dosta nam je NEMOĆI koju nam servirate iz dana u dan – a to ćemo Vam i prezentovati. Rijetki su profesori koji su stekli poštovanje od studenata, ali i oni šute kad su ovakve stvari u pitanju. Iz zemlje odlazimo jer SVI VI nam boravak u njoj otežavate, ubijate nam nade i prije nego se jave, nepotizmom, korupcijom i surovim odlukama u interesu partija/stranka/pokreta uništavate nevinu mladost države Bosne i Hercegovine – navedeno je između ostalog u obavijesti Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli, koje su objavili na svojoj Facebook stranici.

Saopćenje Predsjedništva prenosimo u cjelosti:

-Poštovane kolegice i kolege studenti, Izborom nove vlasti u TK i postavljenjem jednog od profesora Univerziteta u Tuzli za ministra obrazovanja i nauke TK stekli smo dojam da će isti postupati u svom radu u interesu studenata. Međutim, osim što se vrše izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju o kojima studenti nisu upoznati (niti je student imenovan kao član komisije koja je formirana), danas nas je posebno iznenadila i razočarala izjava ministra Barakovića da kafići i restorani nastavljaju raditi a da UNTZ ide u “lockdown”. Poštovana gospodo, budite svjesni činjenice da ako iko poštuje pravila fizičke distance i ostale preporučene epidemiološke mjere – to je UNIVERZITET U TUZLI.

S tim u vezi održat će se hitna sjednica Predsjedništva SPUT-a sa jednom tačkom Dnevnog reda: PROTESTI!

Dosta nam je više ponižavanja i afera, da gledamo kako nam državu uništavaju svi redom od političara, dosta nam je “plave vakcinacije u stranim zemljama”, dosta nam je mrkih lica na studentskim službama, dosta nam je profesora koji jedva čekaju da ne rade, da se iživljavaju na studentima, da danas objave sutra je ispit, dosta nam je da urušavate sistem obrazovanja, da se igrate studentima kao “pijunima” dosta nam je NEMOĆI koju nam servirate iz dana u dan – a to ćemo Vam i prezentovati. Rijetki su profesori koji su stekli poštovanje od studenata, ali i oni šute kad su ovakve stvari u pitanju.

Iz zemlje odlazimo jer SVI VI nam boravak u njoj otežavate, ubijate nam nade i prije nego se jave, nepotizmom, korupcijom i surovim odlukama u interesu partija/stranka/pokreta uništavate nevinu mladost države Bosne i Hercegovine.”

1 komentar

  1. Gdje pustoš donesu … to mirom nazivaju… konzumirajući sub kulturu istoka … kolokvijalno rečeno…dekadencija je logika kauzalnog koja je definirala stupanj vase slobode i odredila eksternu ekspresiju vašeg intelektualnog brija ,idite na muziku i u sisa barove … kad je kiša birajte hoćete li pokisnuti ili uzeti kišobran … Sloboda je svijest o skladu nesklada nesavršenih ljudi … hoću reci nitko od vas nikad nije slušao LET 3 … refren koji ide direktno fronatalno … NE sub kulturi … obično razbiju sva ogledala na koja naiđu… da ne ostane ni pomen na ljepotu … NE sub kulturi

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here