Studentica napisala “Nek smo vas pobili”, a ambasadoru Vranješu je to samo “iskazivanje stava”

Ambasador BiH u Srbiji Aleksandar Vranješ ponovo je u centru pažnje zbog nove skandalozne i sramotne izjave, ovaj put o studenticama koje su veličale osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i vrijeđale žrtve na 28. godišnjicu genocida.

Studentica Slađana Todić je 11. jula postavile sliku zločinca Mladića uz poruku: “Osuđen na besmrtnost. Bio si i ostaćeš naš heroj. Živio generale”.

Na drugom storiju uz tri prsta slavi zločine koji su počinjeni u Srebrenici, a kada joj je skrenuta pažnja na njene objave, ona je odgovorila: “Ma nek smo vas pobili, odj*bi.”

No, danas je to za Vranješa samo iskazivanje stava. To što je studentici sasvim uredu počinjen genocid i drugi strašni ratni zločini gdje su živote izgubile hiljade ljudi među kojima su i djeca, za Vranješa je tom pokvarenom logikom – “iskazivanje stava”, prenosi Klix.ba.

“Skandal sa studentkinjama, samo zato što su iskazale stav suprotan stavovima bošnjačke političke elite, izgubile pravo na obrazovanje u Sarajevu i gotovo linčovane u gradu u koji su došle da studiraju, nikada se ne bi desio u Banjaluci, ili Istočnom Sarajevu”, smatra on.

Ne smatra da je pogriješio jer se sastao s Aleksandrom Vulinom, direktorom BIA-e, koji je studenticama osigurao studij u Beogradu.

“Nisam pogriješio što sam se našao sa Aleksandrom Vulinom, čak mislim da je to bila i moja obaveza. Tim djevojkama je putpuno nelegalno ukinutu pravo na školovanje, i neko je prišao i pružio im ruku”, poručio je Vranješ.

Podsjetimo, studenticama Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Valentini Vujičić i Slađani Todić, koje su veličale presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, izrečena je disciplinska mjera kojom se isključuju sa studija u trajanju od tri godine.

Utvrđeno je da su Vujučić i Todić počinile težu povredu discipline ponašanja i to grubo narušavanje ugleda Univerziteta u Sarajevu i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *