Studenti u Beogradu proveli noć na ulici

Studenti i građani blokirali su juče oko 12.40 raskrsnicu ulica Kneza Miloša i Birčaninove, a njima su se sinoć pridružili učesnici protesta ispred RIK-a

studenti koji u beogradu protestuju i traze ponistenje izbora nakon sto su blokirali saobracaj i noc su proveli na ulici
Studenti su najavili da će blokada trajati 24 sata

Predstavnici studenata, koji od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave zahtijevaju otvaranje biračkih spiskova, noć su proveli na raskrsnici Ulice kneza Miloša i Birčaninove u Beogradu.

Studenti su na raskrsnici montirali šatore, donijeli zvučnike, ćebad, montažne stolove i, kako su ranije najavili, namjeravaju da na ulici provedu 24 časa.

Studenti i građani blokirali su juče oko 12.40 raskrsnicu ulica Kneza Miloša i Birčaninove. Njima su se sinoć pridružili učesnici protesta ispred RIK-a.

Studenti su se prethodno juče u podne okupili ispred zgrade Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, gdje su ponovili zahtjev da se otvore birački spiskovi.

Jedan od vođa blokada Ivan Bjelić pozvao je okupljene da se rašire po raskrsnici i blokiraju saobraćaj, koji je, prema njegovim riječima, “u problemu i van blokade”.

Naveo je da ukoliko naiđu vozila Hitne pomoći, treba napraviti humanitarni koridor i propustiti ih.

Oni su ranije najavili da će blokada trajati 24 sata, i da će poslije direktno otići na protest inicijative “Proglas” koji se danas održava u 12 časova. (tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *