Stub u Solini i dalje izaziva smijeh, samo što je sada gradilište ograđeno (Foto)

0
142

Električni stub na sredini ceste u naselju Solina u Tuzli i dalje izaziva smijeh i hit je na internetu širom regiona. Razlika u odnosu na objavljeno od prije 25 dana je jedino u tome što je gradilište ograđeno i pristup “tuzlanskoj atrakciji” je otežan.

Radi se o cesti uz zgradu socijalnog stanovanja koja ne može biti priključena na sistem električne energije zbog, kako kažu u Elektroditribuciji Tuzla, zbog “pozicioniranost elektroenergetskog objekta, odnosno stuba Elektroprivrede BiH”.

Kao što smo već pisali, stub je postavljen još prije 30 godina, a prilikom gradnje objekta i uređenja okoline, neko je dobro “zaribao” i nije isprojektovao cjelinu na primjeren način,  izvođači radova su sve skoro završili, ali tehnički prijem objekta nije moguć dok se problem električnog stuba ne riješi.

Radovi okolnog uređenja izvode se pod nadzorom Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla, dok je finansijer objekta Ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice Vlade FBiH uz pomoć entitetskih vlasti.

Zemljište i sve infrastrukturne objekte, kako je objavljeno, osigurao je Grad Tuzla i njihove službe bile su dužne da ovaj problem riješe prije završnih radova, a iz priloženog se vidi kako je sve obavljeno.

Izvođač radova na stambenom objektu je građevinska kompanija “Tom Cat”, čiji vlasnik, Senad Mujkanović, odbija svaku odgovornost za problem, a kako je svojevremeno rekao za Tuzla LIVE, problem je u nadležnosti gradskih službi koje su, navodno, trebale platiti Elektroprivredi BiH sredstva za izmještanje stuba.

– Više puta smo ih upozoravali, slali mejlove i tražili da obave izmještanje stuba, jer imamo rokove završetka objekta i za kašnjenje plaćamo penale. Imamo dokaz da smo to zahtijevali, a zašto nisu uradili, treba pitati njih – izjava je koju je krajem aprila dao Mujkanović za naš portal.

Kao što se na fotosima vidi, ovu saobraćajnicu nije moguće koristiti zbog zaštitne “ograde”, ali je istovremeno na jednom dijelu počela rasti – nova deponija. (tl – Foto: Miro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here