Stub na sredini ceste internetski hit u regionu (Foto)

1
1643

Električlni stub na sredini ceste u naselju Solina u Tuzli izaziva smijeh i postao je hit na internetu širom regiona.

Radi se o cesti uz zgradu socijalnog stanovanja koja ne može biti priključena na sistem električne energije zbog, kako kažu u Elektroditribuciji Tuzla, zbog “pozicioniranost elektroenergetskog objekta, odnosno stuba Elektroprivrede BiH”.

Navodno je stub postavljen još prije 30 godina, a prilikom gradnje objekta i uređenja okoline, neko je dobro “zaribao” i nije isprojektovao cjelinu na primjeren način, pogotovo dio ceste na kojem se nalazi “stub srama i smijeha”, ili je odstupio od projekta, a zanimljivo je da su i izvođači radova sve obavili, a da nikome nije palo na pamet da se tokom građevinskih radova posao zaustavi, a problem riješi.

Prema informacijama objavljenim u pojedinim medijima, radovi okolnog uređenja izvode se pod nadzorom Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla.

Inače, radovi na izgradnji 34 stambene jedinice u naselju Solina u Tuzli, kako piše Klix, u završnoj su fazi. Riječ je o CEB II projektu “Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja”.

Projekat implementira Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH putem nadležnih entitetskih ministarstva, a ovu lokaciju je prije nekoliko dana posjetio i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Međutim, zemljište i sve infrastrukturne objekte osigurao je Grad Tuzla i njihove službe bile su dužne da ovaj problem riješe prije završnih radova. Kako su aljkavo to uradile, vidi se na fotografijama.

Stub i cesta u naselju Solina predmet su velikog broja komentara i podsmijeha na društvenim mrežama.

“…Ovako izgledaju svi “radovi” našeg gradonačelnika. Ovo su nadzirali ljudi iz gradske uprave, nisu nikakvi nacionalisti, nikakva SDA, nikakav Enver Bijedić i drugi na koje inače vrli pisac sve svaljuje. Najmanje što moze Jasmin Imamović da uradi je da o svom ličnom trošku i trošku osoba koje su vršile nadzor ispravi ovo ruglo i sramotu. I da se javno izvini svim građanima Tuzle koji su predmet sprdnje širom svijeta”, jedan je od komentara na Facebooku.

Izvođać radova na stambenom objektu je građevinska kompanija “Tom Cat”, čiji vlasnik, Senad Mujkanović, odbija svaku odgovornost za problem.

– Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica trebala je davno riješiti problem sa Elektroprivredom BiH tako što će platiti izmještanje ovog stuba prije nego što se objekat stavi u funkciju. Više puta smo ih upozoravali, slali mejlove i tražili da obave izmještanje stuba, jer imamo rokove završetka objekta i za kašnjenje plaćamo penale. Imamo dokaz da smo to zahtijevali, a zašto nisu uradili, pitajte njih.Znam samo da su u svom današnjem saopćenju nekorektno krivicu svalili na izvođača radova. Kako mi možemo snositi odgovornost kada Grad daje zemljište i dužni su osigurati sve saglasnosti za sve priključke, počev od struje, vode, grijanja i ostalog – izjavio je Mujkanović za Tuzla LIVE.

Elem, stub iz Soline postao je planetarna zafrkancija širih razmjera, a izmedju ostalih, našem portalu su fotografije stigle i od čitalaca iz Švedske.

Tako je Tuzla još jednom postala “poznata” širom svijeta. Ovoga puta ne po obaranju Guinnessovih rekorda nego po stubu nasred ceste. A to, kako ima običaj reći gradonačelnik Tuzle, “nema niko u svijetu”! (tl – Foto: Facebook, tl))

Gepostet von Mirnes Ajanović am Samstag, 25. April 2020

1 komentar

  1. “U proteklom periodu predstavnici Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH su u nekoliko navrata izlazili na teren te je izmješten jedan dio elektro mreže, zbog koje nije bilo moguće izvođenje radova na izgradnji objekata lamela A. Međutim, kada je u pitanju izmještanje dalekovoda sa slijepe saobraćajnice/vatrogasnog pristupnog puta, radi se o o većem zahvatu za čije izmještanje su potrebna znatna finasijska sredstva, koja su u obavezi vlasnika objekta, odnosno Grada Tuzle”, naveo je federalni ministar za raseljena lica i izbjeglice Ramić.

    On je istakao da je u realizaciji projekta obaveza Grada Tuzle bila obezbjeđenje lokacije za izgradnju objekta i svih infrastrukturnih priključaka objekta, što je ujedno i kontribucija Grada.

    Koja bruka u režiji Gradske uprave glupog jasmina Imamovića. Idi više, ne brukaj nas, majmune!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here