Strukovni rudarski sindikat: Decenijama unazad ostali smo bez mnogo naših komorata

Napominju da su rudari ginuli u ratu te da su jedina populacija koja svoje živote u izrazito velikom broju daje i u miru
nakon posljednje tragedije u rudniku mramor kada je zivot izgubio asim sehanovic oglasili se iz struj+kovnog sindikata rudnika trazeci bolje uslove za rad
U većini rudnika u BiH rudari rade sa zastarjelom opremom (Foto: Arhiva/TL)

Povodom tragičnog događaja koji se desio u rudniku Mramor oglasilil su se iz Strukovnog rudarskog sindikata. 

Tragično nastradili rudar, Asim Šehanović će uvijek ostati u lijepom sjećanju njegove porodice, prijatelja i kolega.

“Asim, komorat i borac za svoju porodicu, svoje komorate i sve druge ljude, rodbinu, komšije i prijatelje, nikada neće nestati iz našeg srca, neće biti zaboravljen”, poručuju iz Sindikata.

Kako navode sve se okončalo tužnim ishodom, a svi oni su se nadali najboljem.

“Nadali smo se i priželjkivali da će naš komorat Asim iz jame Mramor izaći živ”, napisali su.

Kazali su kako je teško o bilo čemu govoriti u ovom trenutku osim dobroti i poštenju komorata Asima Šehanovića koji je iza sebe ostavio suprugu i kćerku.

“Moramo sagledati sve činjenice oko poslova koje obavljaju svi časni i pošteni rudari u našim rudnicima širom BiH. Ne smijemo sebi dopustiti ni dozvoliti da se dešavaju ovakve i slične nesreće koje završavaju tragičnim ishodom.

Decenijama unazad, ostali smo bez mnogo naših komorata koji su izgubili svoje živote u rudnicima, a supruge, djeca i roditelji ostali bez svojih muževa, očeva i sinova”, dodali su.

Napominju da su rudari ginuli u ratu te da su jedina populacija koja svoje živote u izrazito velikom broju daje i u miru. Na kraju se pitaju: “Zašto je to tako?”

Iz Sindikata zahtjevaju da državna vlast odgovori na pitanje i da se posveti sigurnijim uslovima za izvođenje rudarskih poslova, a da se tragedije ovakvih ishoda više nikada i nikome ne dese. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *