Štrajk podrške doktora Doma zdravlja Tuzla

Naši doktori daju punu solidarnost doktorima na nivou Federacije u pogledu izjednačavanja prava, koeficijenata doktora koji rade u svim zdravstvenim ustanovama, a koji su na neki način marginalizovani od strane menadžmenta

Ljekari Doma zdravlja Tuzla u pauzi održali štrajk podrške (Foto:Tuzlanski)

Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH danas je održao štrajk upozorenja. Kako navode ovo je zapravo način na koji će Vladi FBiH poslati zadnje upozorenje. Podsjećamo, od Vlade FBiH traže riješavanje kolektivnog ugovora i izjednačavanje prava svih ljekara u FBiH. U Tuzli su ljekari i medicinsko osoblje JU Dom zdravlja Tuzla održali su polusatni štrajk podrške sa ciljem iskazivanja pune solidarnosti s doktorima FBiH u pogledu prava izjednačavanja prava koeficijenta doktora koji su na neki način dikriminisani.

“Želim da istaknem da naši doktori daju punu solidarnost doktorima na nivou Federacije u pogledu izjednačavanja prava, koeficijenata doktora koji rade u svim zdravstvenim ustanovama, a koji su na neki način marginalizovani od strane menadžmenta u pogledu ispunjavanja njihovih osnovnih prava i obaveza, piše Tuzlanski.ba.

Zahvaljujem se i Vama što ste ispratili naš štrajk podrške, odnosno upozorenja za sve kolege koje rade na području Federacije Bosne i Hercegovine”, izjavio je Dr. Edin Kaletović, predsjednik Strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije, podružnica Dom zdravlja Tuzla.

“Ovom prilikom želimo da spriječimo odlazak svih doktora na nivou FBiH. Zašto da nam odlaze doktori, ko će nas liječiti?”, pitao je Kaletović.

Podijeli

One comment

  1. Moj Kaletovicu, tesko onom koga vi lijecite. Cast pojedinim doktorima, ali uglavnom ako je sta ozbiljno treba se pocet mazat ilovacom.
    Doktorov uspjeh sunce grije, a neuspjeh zemlja krije.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *