Stiže 100.000 doza Sputnika V

0
173
Antalya, TURKEY - August 11, 2020. The Covid-19 coronavirus vaccine produced in Russia named Sputnik-V.

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH potpisao je ugovor s veledrogerijom “Medimpex” d.o.o. Sarajevo o nabavci 500.000 doza ruske vakcine Sputnik V.

Ugovor je potpisan nakon što je Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj u utorak zadužila Zavod za javno zdravstvo FBiH da bez odlaganja potpiše ugovor sa odabranom veledrogerijom.

“Medimpex d.o.o. Sarajevo se ugovorom obavezao da isporuči 500.000 doza vakcine Gam-Covid-Vac (SPUTNIK V) za potrebe imunizacije stanovništva na području Federacije BiH u 2021. godini, te da će prva isporuka od 100.000 doza vakcine biti isporučena u roku od tri radna dana nakon potvrde o prihvaćanju akreditiva od prozvođača, a preostale isporuke od 400.000 doza vakcine da će isporučivati sukcesivno”, saopštili su iz Zavoda.

U saopštenju se navodi da se “Medimpex” takođe obavezao da će od Federalnog ministarstva zdravstva ishoditi dozvolu za interventni uvoz kompletne ugovorene količine vakcine, uz naznaku da će isto uvoziti i cariniti sukcesivno.

O navodnoj i eventualnoj registraciji vakcina u narednom periodu Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH ne može špekulirati, navodi se u saopćenju Zavoda. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here