Stevandić prijeti: Naučit ćemo pameti Komšića i Bećirovića

Vlasti u RS-u su burno reagovale nakon što su Komšić i Bećirović početkokm oktobra u proceduru poslali Prijedlog državnog zakona o imovin

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska napravio je svojevrstan skandal, zaprijetivši članovimna Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću i Denisu Bećiroviću.

nenad stevandic porucio da ce na sjednici nsrs nauciti pameti komsica i becirovica
Nenad Stevandiž

– U petak na posebnoj sjednici NSRS naučit ćemo pameti bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i Željka Komšića i pokazati im da ne mogu donositi odluke kako hoće – poručio je Stevandić na društvenojh mreži X, bivšem Twitteru.

Stevandić, poznat po “oslobađanju” Kotor Varoši od Bošnjaka na početku agresije na BiH, dodao je kako će “Bećirović i Komšić tad vidjeti, a možda i shvatiti da oni ne mogu poništiti odluke NSRS-a, ali da enitetska skupština može legalno i zakonski poništiti njihove odluke čija vrijednost tada postaje ništavna”.

Podsjetimo, vlasti u RS-u su burno reagovale nakon što su Komšić i Bećirović početkokm oktobra u proceduru poslali Prijedlog državnog zakona o imovini. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *