State Department: Gordana Tadić štitila političke pokrovitelje od procesuiranja

Gordana Tadić, aktuelna državna tužiteljica sankcionisana je, ne samo od američkog Ministarstva finansija, nego i od samog State Departmenta.

Naime, State Department tvrdi kako je bivša glavna tužiteljica na “američkoj crnoj listi”, iz razloga što postoje kredibilni dokazi kako je tokom obavljanja funkcije glavne državne tužiteljice, svojim uticajem ometala sudske procese.

Tadić je, navodi se u obrazloženju State Departmenta, manipulisala slučajevima kako bi zaštitila političke pokrovitelje od krivičnog gonjenja i nije dodijelila predmete tužiocima putem automatizovanog sistema distribucije predmeta koji je dizajniran da spriječi donošenje odluka tužioca o dodjeli na osnovu ličnih ili političkih razloga.

Ako niste pročitali
POGLEDAJTE OVDJE

Podsjetimo, jučer je objavljeno na zvaničnoj stranici Ministarstva finansija SAD kako su se Gordana Tadić i Asim Sarajlić, član SDA i delegat u Domu naroda BiH, našli na listi ranije sankcionisanih državljana BiH.

Kako je jučer Ministarstvo finansija SAD-a pojasnilo, sankcije se nastavljaju uvoditi svim funkcionerima koje imaju veze sa koruptivnim aktivnostima, prenosi N1.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *