Stanje nacije: Kako lagi mali Nerko! (Foto)

I mi trku za konje imamo! O čemu je riječ?

Dakle: Naši narodi, plus Sejdić i Finci, sa pripadajućim Česima, Slovacima, Crnogorcima i ostalim manjinama uskraćenim da konkurišu za troglavog šefa države, ove jeseni će sudjelovati, kao akteri ili publika, na predizbornom vašaru drumskih razbojnika kojima dajemo pravo da za velike novce rade za svoju, a ne našu korist! To je nama naša borba dala!

Premda kartel, „sve fine i poštene gospode“, što bi rekao Čehov, okupljene u Centralnoj izbornoj komisiji, nije dao znak za početak izbornosti, cijele ergele trkača ka prijestolu lokalne vlasti već uvelike trče probne krugove. Vele: I mi konje za trku imamo!

Ali, kao i svake trke, političke za vlast posebno, imaju pravilnosti i nepravilnosti, razgovore i dogovore, a posebno laži i obmane. Kako članstva, tako i publikuma. Tako se desilo da vjerni nasljednici ideologije Staljina i kim Jong-una, Senatu i narodu objave kako ni pod koju cijenu neće ići u koaliciju sa nacionalnim ili, kako više vole reći, nacionalističkim strankama, za lokalne izbore. Čim se eho objave stišao, Nerko Nikšić zv. Trenirka, još jednom je dokazao da su laži kratke noge!

Tako je Trenirka, ni časa časeći, sa svojom udrugom zvanom SDP, sklopio čelično jedinstvo sa udrugom Hrvatske demokratske zajednice i u borbi za načelnika Gradačca imaće zajedničkog kandidata! Zajedničkog kandidata, za rušenje aktualnog načelnika Čelića, Seada Muminovića, SDP se udružio sa HDZ, SBB, SBiH i sa Socijaldemokratama BiH!

Šef ove zadnje, Enver Bijedić, veli da je SDP još jednom plasirao laž, jer u Čeliću nisu ni osnovali opštinsku organizaciju i da tamo ne sudjeluju na izborima! Veoma principijelno od Trenirke: ovdje koalicija, ondje protiv nje! Šaram ćilim vijugama…!

Obavještenje disciplinskog tužioca VSTV o izricanju javne opomene glavnom kantonalnom tužiocu TK, Tomislavu Ljubiću

Idejno-politička i moralna podrška uništavanja imovine građana Tuzle, ne bi bila dovoljna bez pravne pomoći Tužilaštva Tuzlanskog kantona na čelu sa korumpiranim šefom Tomislavom Ljubićem i prvim suradnicima Ćazimom Serhatlićem i Nihadom Halilčevićem. To su čuvari nezakonite pljačke imovine građana Tuzle. Oni se direktno miješaju u izborni proces, jer ne žele samo procesuirati, već rade na sprečavanju i sprečavanju istrage za pljačku od najmanje stotinu miliona maraka. Dešava se to, uprkos što je u nekoliko navrata Ljubić od Disciplinskog tužioca bio kažnjen, a zadnji put prije nekoliko dana. Zašto to radi Ljubić kad je i materijalno veoma situiran u zemlji i inozemstvu pri čemu mislimo i stan na atraktivnoj lokaciji u Zagrebu vrijedan više od pola miliona maraka!

Nerko Trenirka i Gradski odbor se žestoko bore za opstanak na vlasti Imamovića i trojice-četvorice kriminalaca. Čak i kad Imamović živi u otetom stanu bivše predsjednice SUBNOR-a Tuzle, pokojne Ninele Markudov, čije pravo naslijeđa ima njena kćerka Vesna Lukić (Markudov). Stoje i za muke koje je Imamović priredio stanarima zgrade „15. maj“ u koje se ne mogu useliti već deset godina! Razlog-Jasmin nenamjenski utrošio dva miliona maraka! Dakle, stoje iza rušenja svog osnovnog programskog cilja – borbe za socijalnu pravdu! Zašto to rade?

Tuzla je najveći grad u kojem su na vlasti komunisti od 1945. godine. Dolaskom na vlast Jasmina Imamovića i njegovih pobočnika, SDP je počeo da gubi svoj smisao. To se ogleda u tome što i Grad ekonomski, kulturno i na svakom drugom polju stagnira. Realni sektor je totalno razoren, a da nije bilo ni želje ni pameti se prave uslovi za razvoj. Tuzla je grad koji tone! U takvim uvjetima podržati vlast koja je dovela do tonjenja jeste nemoguća misija.

Uz sva zakonska i nezakonska sredstva SDP će učiniti sve da sačuva jedinu, kako kažu, „tvrđavu socijaldemokratije“. U situaciji kad su građani Tuzle konačno shvatili ko je krivac što svakog dana iz Tuzle kolone auta idu na posao u Lukavac, Gradačac, Kalesiju, Gračanicu, pa i u Tešanj, Jelah i Brčko, teško ih je ubijediti da ne glasaju za promjene.

Dakle, uzalud će SDP krečiti. Imaće gubitke i u ljudstvu i u materijalu. (Piše: Ekrem AVDIĆ)

Podijeli

10 0 komentara

 1. Svaka čast za istinit komentar. 90 % radnika gradske uprave je napustilo SDP. Ostali su pokvareni, potkupljivi i ljigavi uz Metuzalema. Pošteni su podvrgnuti neviđenom mobingu. Poslije izbora mnoge izjave u vezi direkcije morati će dati Mediha, Šuta, Zijo, Svjetlana. O mnogim talovima se zna i čeka da progovori. Do sada su zaplakali mnogi zbog ovo četvero, ali dolazi vrijeme kada će oni položiti račune za sve namještaljke. Ne možete lažima sakriti svoj kriminal. Nakon izbora morati će raditi da vrate pokradeno građanima.

 2. Sve sto je vrijedilo u SDP je otišlo ili otjerano.uporedite npr dr durakovica i niksica ili imamovica i bogicevica.ostali smradovi.gledam gik Tuzle suvi i guzice Imamovicu cuj mustajbasic govno cijeli rat u Njemačkoj koli ih predložio pogadjajte

 3. Šta očekivati od Imamovića i bagre kad im još akte o “suglasju sa zakonom” potpisuje formalno smijenjeni pravobranilac Mirsad Delić, kriminalac koji je pravosnažno osuđen, ali ga gradonačelnik štiti, jer je ovaj ljigavac krio dokumente o nezakonitom upadu Jasmina u tudji stan

 4. OHOHO LJUBIĆU I TEBE NAGAZILI TVOJ !!!
  I TREBA DOSTA SI ŠTITIO IMAMOVIĆA A ČIM DOBIJEŠ NOGU OD VSTV I JASKO ĆE U HAPSANU
  SKRIVANJE NJEGOVOG KRIMINALA ZASLUŽUJE DOŽIVOTNU ROBIJU, A NE SAMO SMJENU

 5. Glavni tužilac a ne zna se ponašat i još upravlja drugim ovčicama tužilačkim, hahahah nema obraza ni da ponudi ostavku dno dna je ova zemlja:D

 6. Nisu Jasa i Toma sami u kriminalnoj druzini. Zna se i za ostale. Doci ce svi na red kad im bude najsladje. Samo polako.

 7. Samo ako progovori prvi Metuzalem CENTRALNOG GRIJANJA N.Arnautovic koji danas slavi 68 godina, 8 meseci i 15 dana a još je bre direktor. Ode Jasko u prdekanu zajedno sa Metuzalemom.

 8. Tomica je malo neprofesionalan, lijen u poslu i loše vaspitan živinički HDZovac pravi kandidat za glavnog tužitelja zamislite kakvi su mu podređeni tužitelji.BH pravosluđe

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *