Stanje na putevima: Mokar kolovoz, povećana opasnost od odrona

U većem dijelu BiH saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona, javlja Bihamk.

U južnim i jugozapadnim krajevima skreće se pažnja na mjestimično jače udare vjetra. Na pojedinim dionicama uz Savu, Bosnu, Sanu i Drinu vidljivost je smanjena zbog magle. Savjetuje se opreznija vožnja i napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Sarajevo-Tuzla (Olovske Luke i Husino), Klašnice-Laktaši, Pelagićevo-Srebrenik i Rogatica-Ustiprača.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-1.8
Pelagićevo-Srebrenik (Blaževac), zbog izvođenja deminerskih radova u vremenu od 07:00 do 17:00 sati, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 15- minutno propuštanje vozila.
Pelagićevo-Srebrenik (Špionica), zbog radova na mostu preko rijeke Velika Tinja saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

M-18
Olovo-Kladanj, zbog radova na mostu preko rijeke Stupčanice u Olovskim Lukama vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Stupari-Živinice, zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se usporeno, jednom trakom.
Živinice-Šićki Brod, u naselju Husino izvode se radovi svakim danom (osim nedjelje), saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-19.2
Kladanj-Vlasenica (u Turalićima, most preko potoka Jezernica) sanacioni radovi, u funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini-naizmjenično propuštanje vozila.

REGIONALNI PUTEVI
R-458 Površnica-Lopare-Čelić, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na put Lopare-Priboj-Banj Brdo, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *