ŠTA NAS ČEKA U BUDUĆNOSTI: Ekrani od metra u automobilu

0
392

Cadillac je najavio da će njegov novi električni krosover imati na komandnoj tabli ekran širine 33 inča (oko 84 cm), dok nedavno predstavljeni SUV Escalade ima dva spojena displeja od čak 38 inča (96,5 cm).

Cadillac će početkom avgusta održati premijeru koncepta električnog krosovera pod nazivom Lyriq, kojim najavljuje produkcijski model na struju.

Jedna od zanimljivosti u vezi sa ovim vozilom je i ogromni digitalni ekran koji zauzima veći deo komandne table. Kako kažu u američkom proizvođaču, ovaj displej će imati dimenzije (ŠxV) 83,8×12,7 cm.

Ovo nije najveći ekran u jednom Cadillacu, s obzirom da novi Escalade ima displej ukupne širine 96,5 cm, ali se kod tog SUV modela on sastoji od dva spojena ekrana.

U Cadillacu objašnjavaju da će ekran biti blago zakrivljen, s obzirom da će pratiti liniju komandne table.

Displej u krosoveru Lyriq biće vizuelno podeljen u tri zone. Levo će biti deo sa komandama kojima se kontrolišu i podešavaju elementi kao što su svetla i “head-up” displej.

Drugu, centralnu zonu čini digitalna instrument tabla, dok će treći deo, desno od vozača, biti rezervisan za navigaciju i multimedijalne sadržaje.

Zone levo i desno će biti osetljive na dodir, dok će se centralnom delu ekrana pristupati putem točkića na centralnoj konzoli.

Više detalja o ovom displeju, kao i o samom konceptu Cadillac Lyriq biće poznato 6. avgusta, za kada je zakazana online premijera.  (Agencije)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here