Šta ako se budite između 3 i 5 ujutro, evo objašnjenja


(Muči vas nesanica koja uzrokuje rana buđenja -Foto: Ilustracija)

Ako uzmemo u obzir tradicionalnu kinesku medicinu, znamo da sati u kojima se obično budimo govore mnogo o našem blagostanju – i fizičkom i mentalnom. Saznajte što znači ako se često budite između 1 i 3 sata ujutro ili između 3 i 5 sati.

Prema principima tradicionalne kineske medicine, svaki tjelesni organ bi trebao imati određeni sat ili dio dana kada je njegova energija na vrhuncu, a svaki dio tijela je povezan i s određenim emocijama, prenosi portal Sensa.

Ako se često budite između 1 i 3 sata ujutro, prema principima kineske medicine, to znači da je vaša jetra preopterećena. Jetra je odgovorna za detoksikaciju našeg tijela i obradu emocija svake noći. Možda ste dan prije pojeli nešto što nije odgovaralo vašem tijelu, popili previše alkohola ili nosite neriješeni bijes ili mnogo stresa i napetosti.

Ako se često budite između 3 i 5 ujutro, prema principima kineske medicine, to bi moglo ukazivati na neravnotežu u plućima ili vašem disanju. Nešto vjerovatno ometa vašu sposobnost da duboko i pravilno dišete, što se može manifestirati kao kašalj, astma ili da se brzo razbolite.

Prema principima kineske medicine, ovo bi trebalo biti povezano i s emocionalnim čimbenicima, posebno s tugom zbog suočavanja s gubitkom ili ožalošćenošću.

Preporučuju se vježbe disanja ili druge vježbe opuštanja. U isto vrijeme, treba tijelo održavati toplim kako biste pomogli vašim plućima da ispune tijelo kisikom. Također je važno povjeriti se nekome o svojim osećajima, razgovarati s tom osobom i razmisliti što bi vam još moglo pomoći kako bi vaša emocionalna strana bila adekvatno podržana.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *