Srebrenik: Mještani od Jakuba Suljkanovića traže da vrati mandat!

Grupa građana okupila se jutros ispred porodične kuće Jakuba Suljkanovića, političara iz Srebrenika i jednog od bliskih saradnika Mirsada Kukića, koji je odlučio napustiti Pokret demokratske akcije (PDA) te se vratiti starom jatu – Stranci demokratske akcije (SDA).

Jakub Suljkanović i Senad Alić, donijeli su odluku o napuštanju PDA, u kojoj su se našli nakon unutarstranačkih razmirica u SDA, piše Raport.ba, a prenosi Klix.

Ovaj dvojac nakon napuštanja PDA zajednički je krenuo u formiranje kantonalne vlasti sa SDA i Demokratskom frontom.

Ovakav potez Suljkanovića naišao je na negodovanje pristalica PDA koji su se jutros okupili ispred njegove porodične kuće, tražeći da vrati zastupnički mandat koji mi uskoro i zvanično treba biti dodijeljen u Skupštini TK.

Foto: Raport
Foto: Raport

Okupljeni su također postavili i plakate na kojima su Suljkanovića nazvali “preletačem”, pozivajući ga da vrati mandat.

S druge strane, negoduju i iz predsjedništva PDA iz kojeg su naveli da osuđuju, kako kažu, licemjerni postupak izabranih zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona na Općim izborima Senada Alića i Jakuba Suljkanovića.

Kažu da su oni, protivno Statutu PDA i odlukama organa stranke, izdali povjerenje građana Tuzlanskog kantona.

“Iznevjerene građane, a posebno one koji su svoj glas dali Aliću i Suljkanoviću, vjerujući u njihovo zalaganje za dobrobit Tuzlanskog kantona, molimo za smirenost, razum i dostojanstvo iako u potpunosti shvatamo njihovo razočarenje za ovu prevaru”, kažu iz PDA.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *