Srce za rahmetli Sakiba Malkočevića! (Video)

0
176

Lijepa gesta kolega sa Radio Kameleona, dogodila se danas na ceremoniji dodjele priznanja za totalno pozitivnu ličnost godine.

Radi se o 2020. godini, kada je “Srce Kameleona” dodijeljeno porodici rahmetli Sakiba Malkočevića, trenera reprezentacije kadeta BiH, koje je tri puta uspio dovesti do Evropskog prvenstva.

Ovu nagradu primila je mlađa kćerka, Irma Malkočević. Suznih očiju, ali s ponosom u srcu, za tatu Sakiba!

Ceremoniji su prisustvovale i supruga Biljana, te starija kćerka Mirna.

– Teško je, preteško bez Sakiba – rekla je kratko supruga Biljana.

I voditeljica današnje dodjele priznanja, Amra Avdić,  najavila je dodjelu nagrade Sakibu Malkočeviću riječima: “Nije jednostavno, ali smo morali, željeli i osjećali da trebamo to napraviti”.

– Neki su trenirali da bi naučili druge. Neki su trenirali da bi se osjećali pozitivno. Neki su trenirali, jer im je bilo potrebno. Sakib Malkočević je trenirao, jer je živio fudbal.

Uz dužno poštovanje dobitnicima ostalih priznanja, a ne sumnjamo da su slušaoci radija birali one najbolje, Sakiba smo morali izdvojiti.

Na kraju, lijepo se sjetiti onih koji nisu više sa nama, a učinili su puno za svoj klub, tuzlansku Slobudu i uopšte mladu slekciju fudbala BiH puno.

Ceremonija je organizovana u čast svih ljudi koji su svojim zalaganjem prethodnu godinu, na bilo koji način učinili boljom i pozitivnijom.

U Galeriji “Ismet Mujezinović”, Kameleon je dodijelio 33 individualna i društvena priznanja u 19 kategorija. (ak, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here