Srce psa kuca za 46 posto brže kada mu vlasnik kaže da ga voli

0
633

Jeste li se ikad zapitali koliko vas pas zaista voli? Rezultati novog istraživanja koje je proveo Canine Cottages su pokazali da srce psa kuca za 46 posto brže kada mu vlasnik kaže da ga voli.

U istraživanju su učestvovala četiri mladunca koja su nosila posebne ogrlice za praćenje otkucaja srca kako bi se pokazalo šta ih uzbuđuje u interakciji s njihovim vlasnicima.

Kombinirajući podatke o praćenju srčanog ritma od četiri psa tokom sedam dana, njihov prosječni puls bio je 67 otkucaja u minuti, ali kad su im vlasnici rekli “volim te”, broj otkucaja srca im je naglo porastao za 46 posto do 98 otkucaja u minuti, piše People.

Istraživanje je također pokazalo jednu stvar koja smiruje otkucaje srca psa, a to je maženje.

Prema studiji, brzina otkucaja srca pasa smanjila se za 23 posto u prosjeku sa 67 otkucaja u minuti na 52 otkucaja u minuti dok su ih vlasnici mazili.

Iz Canine Cottages također su pratili otkucaje srca vlasnika kako bi uporedili koliko vole svoje ljubimce. Rezultati su pokazali da su im se otkucaji srca povećali u prosjeku za 10 posto kada su vidjeli svog psa nakon što su neko vrijeme bili daleko od njih. (Klix)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here