Srbija: Vučić najavio zabranu kretanja od petka popodne do utorka ujutru

1
135

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će biti donijeta odluka da zabrana kretanja tokom predstojećiih uskršnjih praznika bude od petka u 17 časova do utorka u pet ujutru.

“Mislim da će odluka biti za pola dana, ali mislim da će biti da zabrana kretanja krene od petka u 17 časova do utorka u pet ujutru”, kazao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

On je naveo i da Požarevac postaje “velika muka zbog priliva ljudi iz inostranstva”, da su Ćuprija i Pomoravski dio, jugoistok i jug Srbije veoma pogođeni, a da je Beograd “na prosjeku, jer su postignuti određeni rezultati, ali to još nije dovoljno”.

Komentarišući molbu Sinoda Srpske pravoslavne crkve da se ukine zabrana kretanja tokom uskršnje liturgije, Vučić je rekao da je sa poglavarom SPC patrijarhom Irinejem u subotu imao drugačiji dogovor, da će pokušati da razgovara sa njim, ali da će podržati “ljekare i život”, odnosno njihov stav da se zabrana ne ukida.

Predsjednik Srbije je kazao i da će djeca sa autizmom u pratnji roditelja moći da izađu iz domova u bilo koje vrijeme.

Vučić je najavio i da će od sljedeće nedjelje penzioneri moći da izađu napolje tri puta nedjeljno, po pola sata, ali do 300 metara od svoje kuće. “U tri dana ćemo da izdvojimo osam sati za penzionere, ali tokom policijskog časa. Međutim, ne smiju da budu u kontaktu sa drugima”, naveo je Vučić.

Download PDF

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here