Srbija prva u Evropi i regiji po broju revakcinisanih osoba

0
239

U Srbiji je do sada dato 2.007.650 doza vakcina, a 782.668 osoba primilo je i drugu dozu, pokazuju najnoviji podaci Vlade Srbije.

Srbija je prva u Evropi i regionu prema broju revakcinisanih protiv koronavirusa na milion stanovnika, a na petom mjestu u svijetu, poslije Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina.

Prema broju vakcinisanih na milion stanovnika iza Srbije u regionu slijede Mađarska, Slovenija, Rumunija, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Kada je riječ o broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je prva u regionu, a druga u Evropi, poslije Velike Britanije.

U regionu su po ukupnom broju revakcinisanih iza Srbije Rumunija, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je jučer da će mjere protiv širenja koronavirusa morati da budu pooštrene, jer dosadašnje nisu dovele do smanjenja broja novooboljelih.

Mediji u Srbiji prenose da za danas najavljena nova sjednica Kriznog štaba neće biti održana, a umjesto toga, Vlada Srbije usvojiće danas nove mjere koje su dogovorene tokom jučerašnjih konsultacija sa medicinskim dijelom Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa.(v,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here