Srbija: Dno medijskog nemorala i bestidnosti

Svjedoci smo kako mnogi mediji u zemlji, regionu i svijetu na najgore moguće načine privlače pažnju građana i javnosti. Nekoliko srbijanskih medija danas je objavilo svjedočenje otmičara djevojčice u Srbiji. Bez trunke morala i etike, objavili su detalje napastvovanja nad maloljetnicom.

Tim povodom oglasilo se Ministarstvo kulture i informisanja Srbije. Oni traže odlučno reagovanje Javnog tužilaštva budući da današnje naslovne strane pojedinih tabloida u Srbiji, u kojima su izneseni detalji svjedočenja uhapšenog otmičara i višestrukog seksualnog prestupnika Ninoslava Jovanovića, predstavljaju dno medijskog nemorala i bestidnosti.

“Ministarstvo kulture i informisanja sa najdubljim gnušanjem ocenjuje da su pređene sve granice neljudskog postupanja u odnosu na interese maloletnog lica i njegovih roditelja, koji su već previše patili da bi im neki medijski lešinari bez skrupula i protivno zakonu kopali po vrućim ranama”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva napominju da je ovo tačka u kojoj društvo mora da bude jedinstveno i solidarno u osudi ovih medijskih zlodjela, jer će u suprotnom preći u predcivilizacijsko stanje etičke otupjelosti i nemorala.

“Ministarstvo kulture i informisanja će preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti, a očekujemo i brzo i odlučno reagovanje Javnog tužilaštva”, poručeno je u saopštenju.

Ninoslav Jovanović, koji je osumnjičen da je 20. decembra oteo dvanaestogodišnju Moniku Karimanović, uhapšen je 5. januara nakon 17 dana potrage.

On je zbog silovanja i pokušaja silovanja ranije osuđen na 15 godina zatvora, ali mu je odlukom Vrhovnog suda kazna smanjena na 12 godina, i na slobodi je bio od januara 2019. godine.

Dijelove njegovog svjedočenja danas su na naslovnim stranama objavili tabloidi “Informer”, “Kurir”, “Srpski telegraf” i “Alo”.(bhrt,tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *