Sportske igre mladih u Kladnju

Učenici osnovnih škola imati priliku družiti se, zabavljati i takmičiti u igri između dvije vatre, atletici, košarci i nogometu

„Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo našu planetu“

U Kladnju su otvorene Sportske igre mladih edukativnim programom „Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo našu planetu“. Učešče u programu, koji je održan u Sportskoj dvorani, uzelo je 300 učenika osnovnih škola „Kladanj“ i „Stupari“.

Ove godine u Kladnju se prvi put održavaju Sportske igre mladih  u kojima će učenici osnovnih škola imati priliku družiti se, zabavljati i takmičiti u igri između dvije vatre, atletici, košarci i nogometu.

Općinsko finale Sportskih igara mladih održat će se 6. i 7. maja kao dio manifestacije obilježavanja Dana općine Kladanj. Pobjednici općinskog takmičenja predstavljat će Kladanj na velikom finalu koje će se održati u Sarajevu.

Četrnaeste Sportske igre mladih BiH, u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju mladih Sarajevo, održat će se u 46 bh. gradova. Kroz sve godine postojanja, Igre su postale prepoznatljiv brend, koji je privukao pažnju vrhunskih sportaša i sportskih dužnosnika.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *