Sportske igre mladih sutra u Srebreniku, na trgu koncert Crvene jabuke (Foto)

Najljepša sportska priča u regionu, Plazma Sportske igre mladih i u ovoj sezoni će održati svoje takmičarske aktivnosti u Srebreniku, a u saradnji sa lokalnom upravom, na čelu sa gradonačelnikom Grada, Adnanom Bjelićem, u utorak će biti održan i koncert grupe Crvena jabuka.

Grad Srebrenik jedan je od 46 bh. gradova u kojima će Plazma Sportske igre mladih održati svoje ovogodišnje sportske i edukativno-zabavne aktivnosti. Na taj način, najmlađi Srebreničani i Srebreničanke dio su najveće amaterske sportske manifestacije u Europi prema broju takmičara, s obzirom na to da se Igre osim u našoj državi, održavaju još i u Hrvatskoj i Srbiji.

U okviru 13. sezone Sportskih igara mladih u Bosni i Hercegovini saradnja sa lokalnom samoupravom podignuta je na viši nivo, na način da se Igre priključuju aktivnostima obilježavanja Dana Grada Srebrenika. U to ime, gradonačelnik Adnan Bjelić izrazio je svoje zadovoljstvo ovom saradnjom.

„Izuzetno nam je drago što smo dio Sportskih igara mladih već 10 godina i što smo ove godine podigli nivo naše saradnje. Osim sportskih takmičenja, koja su uveliko postala prepoznatljiva u našem gradu, ove godine ćemo zajedno organizovati i koncert Crvene jabuke, kao poklon svim građanima i građankama Srebrenika. Neka naš grad tokom tog dana bude festival mladosti i prijateljstva, a da se onda navečer svi zabavimo“, poručuje Adnan Bjelić, gradonačelnika Grada Srebrenika.

Sve sportske aktivnosti Sportskih igara mladih bit će održane u utorak, 20.6.2023. godine, a dječaci i djevojčice će se imati priliku takmičiti u malom nogometu, košarci i odbojci na pijesku. Na Poligonu sportova od 10 sati igrat će se Coca-Cola Cup u malom nogometu u kategoriji 2007. godište i mlađi za dječake, a od 14:30 sati održat će se Pili Cup – takmičenje u malom nogometu u kategoriji 2012. godište i mlađi.

Na terenu pored Mješovite srednje škole od 12:30 sati održat će se takmičenje u odbojci na pijesku za dječake i djevojčice, dok se Kinder Joy of Moving Cup u košarci za dječake i djevojčice u kategoriji 2007. godište i mlađi, igra na glavnom gradskom trgu od 15:30 sati.

Prijave se vrše popunjavanjem online formulara na stranici Igara, www.igremladih.ba, ali će biti moguće i na licu mjesta – pola sata prije početka svakog takmičenja.

Po završetku takmičenja, istog dana sa početkom u 21 sat bit će održan koncert grupe Crvena jabuka na glavnom gradskom trgu. Ovom prilikom, Sportske igre mladih i Grad Srebrenik pozivaju sve Srebreničane i Srebreničanke, ali i stanovnike okolnih mjesta, da u utorak dođu u Srebrenik i uživaju u koncertu i ostalim aktivnostima kojima se obilježava Dan Grada, saopćili su organizatori.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *