Spavanje u čarapama poboljšava san

Kada se spomene nošenje čarapa u krevetu, možete očekivati burne rasprave. Iako vam je spavanje u čarapama možda nezamislivo, stručnjak za spavanje smatra da bi upravo to moglo biti ključno za dobar san, prenosi Index.

“Nošenje čarapa u krevetu može vam pomoći da zagrijete stopala, što može signalizirati vašem tijelu da je vrijeme za spavanje. To vam može pomoći da brže zaspite i doživite dublji san”, rekao je za Mirror Martin Seeley.

Naime, kada su nam stopala hladna, krvne žile se sužavaju, što može otežati proces uspavljivanja ili onemogućiti dublju fazu sna, dodaje Seeley, ali napominje da nošenje čarapa u krevetu ipak i dalje ovisi o osobnim preferencijama.

“Hoće li nošenje čarapa u krevetu zaista dovesti do dubljeg sna ili ne, može ovisiti o pojedincu. Nekim ljudima to je možda neudobno, dok drugi možda uopće neće primijetiti nikakvu razliku u kvaliteti sna.”

Ako više volite da su vam nožni prsti slobodni dok spavate, postoji nekoliko drugih trikova koje možete isprobati da biste se kvalitetnije naspavali.

“Držite se dosljednog rasporeda spavanja, izbjegavajte kofein navečer i upotrijebite eterično ulje lavande koja ima umirujuća svojstva te može pomoći u opuštanju. Eterično ulje možete raspršiti u spavaćoj sobi ili dodati nekoliko kapi u svoju večernju kupku”, savjetuje Seeley. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *