Spašena hrvatska planinarka koja je visila na litici

Državljanka Hrvatske koja je u nedjelju zaglavila na stijenama planine Velež spasili su pripadnici GSS-a Mostar, a ona je prebačena u Županijsku bolnicu ”Dr. Safet Mujić”.

Sve je završeno, spašena je. Prebačena u bolnicu. GSS ju je uspio spustići sinoć niz stijenu i helikopter EUFOR-a je nju pokupio u 1:20 sati, rečeno je za Avaz u ponedjeljak ujutro iz Gorske službe spašavanja Mostar.

Na terenu je bilo oko 100 ljudi, došli su spašavatelji iz cijele BiH, posebno iz Hercegovine.

Podsjetimo, u nedjelju od kasnih poslijepodnevnih sati trajala je akcija spašavanja ozlijeđene hrvatske planinarke koja se nalazila na litici visokoj 400 metara na planini Velež.

Nakon što su helikopteri servisa RS-a, a potom i EUFOR-a bezuspješno pokušali doći do ozlijeđene hrvatske državljanke na Veležu, započela je teška, komplicirana i opasna operacija njezinog spuštanja niz liticu.

Litica je visoka oko 400 metara, a ona se nalazi negdje iznad polovine. U pitanju je vertikalna stijena, ali ljudi su tu spremni, obučeni su za to. Problem je što je mrak pa to dugo traje, ali nadam se da ćemo uraditi to i da neće biti problema, potvrdio je u nedjelju navečer za Avaz vođa akcije spašavanja Nadin Kevelj iz GSS Mostar.

Ozlijeđena žena je zadobila teške ozljede, pothlađena je i dezorjentirana, ali je svjesna i spašavatelji očekuju da njezino stanje ostane stabilno.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *