Spašavanje dječaka Rayana (Video – live)

Spasioci u Maroku uprkos opasnostima od urušavanja sve bliži dječaku Rayanu, koji je zarobljen u bunaru dubokom 31 metar

0
287

Spasioci su nakon cjelonoćnog kopanja ušli u tunel koji vodi do dijela gdje se nalazi petogodišnji dječak. On je upao u bunar dubok 31 metra na sjeveru Maroka i tu je zarobljen već pet dana.

Veliki problem prilikom spašavanja predstavlja opasnost od odrona, zbog čega se kopanju moralo pristupiti vrlo pažljivo.

Sada su spasioci ušli u završnu fazu kopanja i udaljeni su od dječaka otprilike dva metra, međutim iz straha od obrušavanja zemlje koja bi ga mogla zatrpati, oni sada kopaju i rukama. Nejasno je koliko bi još kopanje moglo potrajati zbog brojnih poteškoća na terenu.

U rupu su spuštene i kamere koje su prikazale dječaka skupljenog na dnu bunara kako leži na boku, međutim teško je utvrditi njegovo zdravstveno stanje.

Tokom prethodnih dana u bunar su mu spušteni hrana i piće te boce sa kisikom, ali nejasno je da li je dječak to konzumirao. Spasiocu ističu da što više vremena prođe dok ne dođu do njega, manje su šanse da ga izvuku živog.

“Teško je znati njegov status, ali imamo veliku veliku veliku nadu”, rekao je jedan od spasilaca Abdelhadi Temrani.

Spašavanje pogledajte u Video – live

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here