Sparkasse banka poziva studente i diplomante na studij i praksu u Austriji

Jednogodišnji program stipendiranja uključuje troškove školarine, smještaja i mjesečnog džeparca od 750 eura

0
562
(Foto: Ilustracija, Sparkasse banka)

Prijave za program stipendiranja „Best of South East“, koji provodi Sparkasse banka u saradnji s austrijskom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse i Univerzitetom Graz, ponovo su otvorene za talentirane studente i diplomante iz BiH, koji pohađaju fakultet pravnog, ekonomskog ili tehničkog usmjerenja, geologije, metalurgije i muzičke akademije.

Kao i prethodnih godina, zahvaljujući „Best of South East“ programu stipendiranja, mladim ljudima iz BiH se pruža prilika za jednogodišnji studij na nekom od fakulteta Karl-Franzens-Univerziteta u Grazu, te sticanje radne prakse u najvećoj regionalnoj banci na jugu Austrije, Steiermärkische Sparkasse.

Za program se aplicira direktno na Univerzitetu Graz, odnosno pojedinačnim fakultetima: Tehničkom univerzitetu u Grazu, Univerzitetu za muziku i izvedbene umjetnosti Graz i Montanuniversität Leoben.

Cilj programa je ponuditi studentima priliku za sticanje međunarodnog iskustva u obrazovanju i radu, produbljivanje znanja i osnaživanje za budući poslovni život.

Stipendije su namijenjene studentima mlađim od 27 godina, s dobrim ocjenama te izraženim osobinama kao što su predanost, fleksibilnost, analitičko i praktično razmišljanje, razvijene komunikacijske vještine te dobro poznavanje engleskog i njemačkog jezika. Jednogodišnji program stipendiranja uključuje troškove školarine, smještaja i mjesečnog džeparca od 750 eura.

Osim proširenja akademskog znanja i jednogodišnjeg usavršavanja u Steiermärkische Sparkasse Bank, studenti koji su dio programa “Best of South-East” imaju mogućnost usavršavanja stranih jezika, pohađanja odabranih predmeta, ostvarivanja kontakata i širenja mreže potencijalnih poslovnih saradnika.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici banke, saopćeno je iz Sparkasse Bank.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here