Španija ukida restrikcije za navijače, stadioni od 4. marta otvaraju vrata

Darias je kazala da je nošenje maski za lice obavezno na svim sportskim dešavanjima, kako u zatvorenim tako i u otvorenim prostorima

0
344

Španski zdravstveni autoriteti odlučili su da dopuste nogometnim stadionima i drugim spotskim borilištima da se vrate punom kapacitetu publike, saopćila je ministrica zdravstva Carolina Darias u srijedu.

Restrikcije koje limitiraju prisustvo navijača sportskim dešavanjima bit će potpuno ukinute 4. marta dok posljednji val pandemije koronavirusa podstaknut omikron varijantom ne popusti.

Španija je zatvorila svoje nogometne stadione za publiku prošle sezone, dok aktuelne mjere dopuštaju popunjenost od 60 posto kapaciteta. Vlasti su u oktobru prošle godine dopustile punu popunjenost sportskih stadiona da bi je smanjile na 75 posto nakon što je omikron varijanta koronavirusa dovela do naglog rasta broja zaraženih.

Darias je kazala da je nošenje maski za lice obavezno na svim sportskim dešavanjima, kako u zatvorenim tako i u otvorenim prostorima, kao i zabrana pušenja, konzumiranja hrane i pića, prenosi AP.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here