Španci snimaju film o Džananu Musi zanimljivog naziva

YouTube kanal ACB lige danas je objavio trailer za ovaj film, a u njemu Musa, između ostalog, govori da košarka njemu pruža nešto posebno
spanska acb liga odlucila da snimi film o dzenanu musi pod nazivom brate
Dokumentarac govori o karijeri bh. košarkaša (Foto: Screenshot)

Španska ACB liga odlučila je snimiti film o reprezentativcu Bosne i Hercegovine Džananu Musi. Riječ je o dokumentarcu sa nazivom “Brate”.

Zvanični YouTube kanal ACB lige će 7. februara premijerno emitirati ovaj film.

Dokumentarac govori o karijeri bh. košarkaša, njegovom ranom odlasku u NBA, povratku u Evropu kroz dolazak u turski Efes, a poseban naglasak će, razumljivo, biti na onome što je Zmaj odigrao u dresovima španskih ekipa.

YouTube kanal ACB lige danas je objavio trailer za ovaj film, a u njemu Musa, između ostalog, govori da košarka njemu pruža nešto posebno.

Ovaj bh. košarkaš je, podsjetimo, seniorsku karijeru počeo u zagrebačkoj Cedeviti. Godine 2018. zaputio se ka NBA ligi. Otišao je u Brooklyn Netse. Nakon neuspjele epizode u najjačoj ligi svijeta, uslijedio je povratak u Evropu – stigao je u turski Efes.

Ni tamo se nije naigrao, odlučio se za prelazak u španski Breogan, što se ispostavilo kao odličan potez. Musa je dobrim igrama u Breoganu zaslužio poziv Real Madrida. gdje i danas pruža sjajne partije. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *