Spahić: Sve čestitke idu publici i igračima

Sve čestitke idu igračima koji su se "bacali na glavu" za svaku loptu i na kraju nas je to nagradilo - navodi "coach" Spaha

0
165
Ramić otjerao nesanicu - Emir Spahić, trener Slobode (Foto: E.D.)

Velika pobjeda nad snažnim protivnikom, koji je osigurao Evropu. Sloboda je trijumfom protiv Borca faktički osigurala opstanak u Premijer ligi.

Prvi put okako je preuzeo Slobodu (24. marta) šef struke Amir Spahić večeras će mirno spavati. Nema stresa, razmišljanja o opstanku, nesanice…

– Šta da kažem, ovo je velika pobjeda za sve nas. Bili smo pod velikim pritiskom, kako igrači tako i ja, kao i svi u stručnom štabu – kaže Spahić za TuzlaLIVE.

Konačno su “crveno-crni” odigrali jako, napadački, vrlo borbeno. Opet jedan kiks u odbrani mogao je sve pokvariti, ali srećom nije, jer je Sloboda imala Mirsada Ramića, Dženisa Beganovića, Mladena Veselinovića… Raspoložene za nadigravanje, agresiju, sjajne centaršuteve sa “ubojitu glavu” Slobodinog najisturenijeg napadača.

– Sve čestitke idu igračima koji su se “bacali na glavu” za svaku loptu i na kraju nas je to nagradilo – navodi “coach” Spaha.

No, ne zaboravlja “dvanaestog igrača”, danas navijački raspoloženu tuzlansku publiku, posebno Fukare.

– Hvala divnoj publici koja je došla u velikom broju na Tušanj. Ljudi su prepoznali pravi momenat, došli su i dali nam vjetar u leđa – zaključio je trener Spahić. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here