Spahić nije potpisao ugovor, jer ima tekući sa Slobodom!

Jedini je cilj ostati u ligi. Valja razdrmati igrače, nekako su postali munjeni, izgubili su samopouzdanje, zavladala je nekakva apatija.

0
517
Amir Spahioć bio je pomoćnik Husrefu Musemiću kada je Sloboda dogurala do Evrope (Foto: Miro Petrović)

Mladen Žižović i uprava Slobode sporazumno su se večeras razišli, a za novog šefa struke imenovan je Amir Spahić, dosadašnji trener juniora tuzlanskog kluba.

Ovakva odluka je logična, mada se očekivala mnogo ranije.

Naime, Žižović je deset utakmica u nizu bez pobjede, a 12 ako se računaju i dvije kup-utakmice protiv Sarajeva. Sloboda je u isto vrijeme postigla samo pet golova, a u nastavku prvenstva samo jedan.

Ono što navijače posebno boli jeste loša, neprepoznatljiva igra, defanzivna čak i kad igraju na Tušnju, dok su na strani unaprijed “otpisani”.

Već smo u jednom izvještaju rekli da je igra koju preferira Žižović dekadentna, dosadna, i što je najžalosnije – neučinkovita. Zašto ga je uprava kluba uporno držala, da li zbog težine ugovora i obeštećenja ukoliko ga smijeni ili je po srijedi bio drugi razlog, teško je reći.

U takvoj situaciji trebalo je uvesti domaćeg trenera, tzv. “dijete Tušnja”, što je na početku mandata bila intencija nove uprave, ali su odstupili od nje.

Sasvim je logičan izbor Amira Spahića za šefa struke, tim više što je već ranije bio u nekim kombinacijama, najčešće kao pomoćnik, ali je odustajao upravo govoreći kako više neće biti ničiji pomoćnik.

Na koliko je potpisao ugovor, pitali smo ga večeras.

– Nismo ništa potpisali niti sam to zahtijevao. Imam tekući ugovor sa Slobodom. Rekao sam u razgovoru jedino da pokušamo ovo izvući na zelenu granu, pa ćemo se poslije dogovarati – rekao je Spahić za TuzlaL!VE.

Već je poznato da je Spahić za pomoćnika imenovao Gradimira Crnogorca i to je razlog više da vjerujemo kako je riječ o dobitnoj kombinaciji. Od članova stručnog štaba ostat će još trener golmana Edin Ribić.

– Jedini je cilj ostati u Premijer ligi. Valja razdrmati igrače, nekako su postali munjeni, izgubili su samopouzdanje, zavladala je nekakva apatija. Bitno je uzeti što više bodova izboriti opstanak prije zadnjih pet kola kada igramo protiv najjačih klubova lige – zaključio je Spahić. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here