Spahić: Leotar posjeduje kvalitet, ali mi želimo samo pobjedu!

Spahić neće imati na raspolaganju Josipa Balića i Haruna H. Beganovića zbog povreda, kao ni Kenina Devedžića, koji ima tri žuta kartona

0
196
Kapetanović i Spahić obećali su veliku borbu za važnu pobjedu (Foto: D. Zabuš)

Sutra je Dan D za nogometaše Slobode koji u bitnoj utakmici 27. kola Premijer lige BiH dočekuju konkurenta s “repa” prvenstvene tabele, Leotara iz Trebinja.

Utakmica je na rasporedu u subotu od 13 sati, a mogla bi ona biti jedna od ključnih u borbi za opstanak ova dva tima.

Medijima su se obratili šef stručnog štaba Amir Spahić i fudbaler Tarik Kapetanović.

– Prije svega, zahvalio bih se još jednom Posušju na njihovom dočeku u prošlom kolu, njihovoj publici na fer i sportskom navijanju. Osjećali smo kao kod kuće. Bez ijedne psovke i uvrede i na kraju stvarno aplauz i za jednu i za drugu ekipu, iako je važnost utakmice bila podjednaka i za nas i za njih – rekao je Spahić.

Spahić se potom okrenuo predstojećoj utakmici protiv Leotara u kojoj njegov tim ima imperativ pobjede, što je veliki pritisak ako se zna da “crveno-crni” 13 utakmica u nizu osjetili slast pobjede.

– Kad kažemo Leotar, odmah mislimo da je to ekipa, kako bih rekao, slabijeg kvaliteta. Međutim, oni imaju sedam – osam stvarno vrhunskih igrača, od Stanojevića, Aćimovića, Arežine, Govedarice, Todorovića, koji su bili prvaci države sa Zrinjskim i Sarajevom i sigurno se znaju nositi s pritiskom. To je ekipa koja posjeduje kvalitet, vidimo da u drugom dijelu prvenstva igraju jako dobro. U prošlom kolu pobijedili su i Široki, igrali su neriješeno sa Sarajevom i Željezničarom. Nadam se da su igrači svjesni važnosti utakmice, dobro radimo, dobro treniramo i nadam se napokon našem trijumfu poslije 20 utakmica bez pobjede – zaključio je Amir Spahić.

Inače, Sloboda je u saradnji s generalnim sponzorom WWIN-om pokrenula akciju u kojoj će prvih 200 navijača koji kupe ulaznice za utakmicu dobiti i gratis majicu iz fan shopa.

– Sigurno je da nas sutra očekuje vrlo teška utakmica. Imamo imperativ pobjede,  jer igramo na svom terenu, i nadam se da ćemo prekinuti taj negativni niz utakmica. Vrlo smo dobro radili ove sedmice i sutra, koji god igrač izađe na teren, dat će svoj maksimum. Naravno, uz podršku naših navijača, koji će nam, nadam se, biti 12. igrač na terenu – kazao je Tarik Kapetanović.

Za utakmicu protiv Leotara Spahić neće imati na raspolaganju Josipa Balića i Haruna H. Beganovića zbog povreda, kao ni stopera Kenina Devedžića, koji ima tri žuta kartona. (SC – TL – Foto: Darko Zabuš)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here